چهارشنبه , آذر ۲۸ ۱۳۹۷
صفحه نخست / خانه و خانواده / نکات مهم آشپزی / نکات آشپزی و شیرینی پزی برای یک کدبانوی هنرمند و با سلیقه ایرانی

نکات آشپزی و شیرینی پزی برای یک کدبانوی هنرمند و با سلیقه ایرانی

نکات آشپزی برای یک کدبانوی هنرمند و با سلیقه

نکات آشپزی
نکات آشپزی

برای از بین بردن شیرینی غذا ذره ذره به آن سرکه اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود

با دانستن این نکات زمانی که مهمانی سرزده به خانه تان آمده دچار مشکل نمی شوید. همچنین می توانید آشپزخانه خود را در شرایط بحرانی مدیریت کنید و دیگر نگران سوختن، ته گرفتن، شوری یا بی مزه شدن موادغذایی و خوراکی هایتان نباشید.

روغن کمکی
پیش از سرخ کردن میگو و ماهی درون ماهیتابه از داغ شدن روغن مطمئن شوید و سپس مقدار اندکی نمک درون روغن بریزید. این کار مانع چسبیدن گوشت ماهی یا میگو به ظرف می شود.

گوجه در آب
اگر در خانه گوجه فرنگی ای دارید که نرم و پلاسیده شده، بهترین کار برای بانشاط کردن آن این است که به مدت ۱۰ ساعت گوجه فرنگی را درون یک ظرف آب سرد در یخچال قرار دهید.

بازگشت
اگر پس از آبکش کردن ماکارونی یا اسپاگتی رشته های آن به هم چسبید، دوباره آن را درون آب جوش بازگردانید و اجازه دهید یک دقیقه روی حرارت بماند. سپس آن را آبکشی کنید.

سرکه ضد شیرینی
اگر غذایی تهیه کردید که بیش از اندازه شیرین شده است، بهترین کار برای از بین بردن شیرینی آن این است که ذره ذره به آن سرکه اضافه کنید تا این طعم متعادل شود.

نان اره ای
برای بریدن نان بهتر است از کارد اره ای استفاده کنید و پیش از برش، کارد را برای مدت کوتاهی درون آب جوش فرو کنید.

در تاریکی
برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی ها آنها را در جای تاریک، خشک و به دور از رطوبت قرار دهید.

هویج ضد بو
افرادی که پس از خرد کردن پیاز و شستن کارد هنوز نسبت به بوی پیاز روی کارد حساسند، برای برطرف کردن این بو کافی است یک هویج را با کمک کارد حلقه حلقه کنند.

پیاز در برنج
برای از بین رفتن بوی دودگرفتگی برنج بهترین کار، پوست کندن یک پیاز و قرار دادن آن در قابلمه است. بعد از ۱۰ دقیقه پیاز بوی دود را از برنج می گیرد.

کیک شکری
اگر در خانه کیک می پزید و برای جدا کردن کیک از ظرف دچار مشکل می شوید، پیش از ریختن مایه کیک درون ظرف مقداری شکر ته ظرف بپاشید. این کار کمک می کند تا کیک به ته ظرف نچسبد.

نرم کننده پر فایده
بهترین روش برای نرم و ترد کردن گوشت آن است که گوشت را در مخلوطی از روغن زیتون خوراکی بدون بو و سرکه قرار داده و اجازه دهید به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون آن خیس بخورد.

موز آلومینیومی
یکی از بهترین روش های نگهداری دراز مدت از موز و پیشگیری از سیاه شدن و تغییر رنگ دادن این میوه، آن است که موز را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و درون جا میوه ای یخچال قرار دهید.

لیموترش روی دستان شما
گاهی ممکن است برای تهیه غذا دائم با پیاز سر و کار داشته باشید. در این حالت دستتان به بوی پیاز آغشته می شود. برای از بین بردن این بو کافی است پوست دستتان را با کمک برشی از لیموترش تازه ماساژ دهید.

نکات آشپزی برای شیرینی ها

 

شیرینی های عید را سالم تر کنید

نکات آشپزی
نکات آشپزی

به جای شكر، از قند رژیمی استفاده كنید تا میزان كالری شیرینی ‌های تان كاهش پیدا كند. به علاوه، می ‌توانید به عنوان شیرین كننده، از عسل طبیعی استفاده كنید البته اشتباه نكنید،عسل به اندازه شكر كالری دارد اما به غیر از آن، دارای خواص مفید فراوان دیگری هم است.

 

به جای تخم‌ مرغ معمولی از تخم ‌مرغ‌ هایی كه امگا ۳ دارند استفاده كنید تا به جای كلسترول، امگا ۳ مورد نیاز بدن تان تامین شود و با خوردن شیرینی‌ ها، از خواص بی‌ نظیر اسیدهای چرب امگا ۳ بهره ببرید. استفاده از این تخم مرغ‌ ها فقط برای افرادی كه چربی خون دارند، توصیه نمی ‌شود بلكه امگا ۳ برای هر سنی خصوصا كوكان نیز مفید است.

 

سعی كنید شیری را كه به كار می ‌برید، شیر بدون چربی باشد. بسیاری از افراد به غلط تصورمی‌ كنند كه شیر بدون چربی هیچ‌ گونه خاصیتی ندارد، در حالی كه فقط تفاوت این شیرها در میزان چربی آن ها است و از نظر مواد مغذی دیگر هیچ تفاوتی ندارند.

 

حتی می‌ توانید به جای شیر، از ماست استفاده کنید. استفاده كردن از ماست، تردی بیشتری را به شیرینی ‌های تان می‌ دهد البته سعی كنید از نوع كم چرب آن استفاده كنید.

 

به جای كره از روغن مایع استفاده كنید البته به مقدار كم تا از این طریق سطح كلسترول موجود در شیرینی ‌های تان كاهش پیدا كند.

 

برای تزئین شیرینی‌ های تان، به جای خامه از انواع میوه ‌های تازه و ژله استفاده كنید تا از این طریق انواع ویتامین و پروتئین را نیز دریافت كنید.

 

اما اگر شیرینی ‌های تان از نوع خشک هستند مغز ‌هایی نظیر پسته، بادام و فندق از بهترین موادغذایی برای تزئین به حساب می ‌آیند به علاوه می‌ توانید از آن ها در داخل شیرینی ‌ها نیز استفاده كنید تا ارزش تغذیه ‌ای آن ها چند برابر شود.

 

نکات آشپزی برای انواع غذاها

 

برای اینکه برنج به ته دیگ نانی قابلمه مان نچسبد روی نان را باید کمی خیس کرد.

 برای اینکه برنجمان خوب قد بکشد در لحظه های آخر که می خواهیم آن را آبکش کنیم یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید.

 

 برای اینکه قورمه سبزی مان خوب روغن بیندازد و به اصطلاح روغن سبز تیره پس بدهد، وسط های پختن خورش یک قاشق شنبلیله که خیلی خوب سرخ و خشک شده به آن اضافه کنید.

 

 برای اینکه پوست بادمجان های کبابی مان زود و بدون دردسر کنده شود بعد از کباب شدن آن ها را داخل یک نایلون بیندازید تا چند دقیقه بماند آن وقت براحتی پوستشان کنده می شود بدون اینکه گوشت بادمجان اسیب ببیند.

 

 برای اینکه لوبیا پلو عطر و بوی خوبی بگیرد آخرای پخت مواد آن یک قاشق مرباخوری پودر گل سرخ به آن اضافه کنید.

 

 برای اینکه یک قیمه خوشمزه داشته باشید آخرای پخت خورش چند قطره گلاب به آن اضافه کنید و بلافاصله زیر آن را خاموش کنید.

 

 برای اینکه شیر برنجتان خوشمزه تر شود برنج را با شیر خیس کنید.

 

 برای اینکه ماکارونی و لازانیا بهم نچسبد و خوشرنگ شود داخل آب آن کمی زردچوبه اضافه کنید.

 

 برای اینکه بفهمید تخم مرغ هایتان خوب آبپز شده یا نه آن را بچرخانید اگر چرخید خوب پخته اگر نچرخید هنوز نپخته است.

 

 برای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی یک ساعت مانده به سرو داخل آن رب انار بریزید.

 برای خوشمزه تر شدن کتلت در مواد آن زیره و پودر آویشن بریزید.

 

 برای اینکه پنیر پیتزای شما خوب کش بیاید قبل از اینکه پیتزا را داخل فر بگذارید روی آن آب اسپری کنید.

 

 برای اینکه آش رشته لعاب داشته باشد و خوشمزه تر شود کمی بلغور گندم همراه حبوبات خیس کنید و با هم بپزید.

 

 برای برداشتن ترشی از ظرف ترشی از ملاقه استیل استفاده نکنید چون باعث می شود ترشی زود خراب شود.

 

 اگر می خواهید پیتزا یا بعضی از غذاهاى خميرى که داخل فر طبخ می شود لطیف تر شود هنگام پخت داخل فر یک ظرف آب جوش قرار دهید.

 

 برای تازه ماندن برنج پخته در یخچال، یک تکه نان روی آن قرار دهید.

 

برای ترد شدن گوشت

روی همه قسمت های گوشت مخلوطی از سركه و روغن زیتون بمالید و بگذارید بماند، سپس بپزید.

 

برای بهتر رنگ دادن زعفران 

هر مقدار زعفران ساییده شده یا حتی نسابیده را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن یک تکه یخ بگذارید تا در دمای اتاق یا آشپزخانه یخ آب شود نتیجه را خواهید دید. با این روش ماندگاری رنگ و بو و طعم آن به مراتب بیش از دم کردن آن با آب داغ هست.

 

خانمهای کدبانو بروید به نزدیک ترین سوپر مارکت و یک بسته جو پرک بخرید بعد بیایید خانه و آن را آسیاب کنید حالا ما چی داریم؟

 

پودر جو 

بعد داخل هر خورشی که پختید نصف قاشق غذاخوری یا حتی یک قاشق غذاخوری بریزيد.

 

اول : آب خورش غلیظ می شود.

دوم: اصلا و ابدا روی طعم آن تاثیری ندارد.

 

سوم: موهایتان پر پشت می شود و تمام ویتامین های گروه ب هر روز به بدنتان می رسد.

در آخر: داخل کتلت ها و همین طور داخل هر نوع سوپ و آشی که برای بچه ها استفاده می کنید، می توانید استفاده کنید.

همچنین ببینید

پخت ماهی

نکاتی مهم برای خوش طعم شدن ماهی و آشنایی با روش های پخت ماهی .

آشنایی با روش های پخت ماهی ۱- سوخاری کردن واقعیت این است که بیشتر مردم،‌ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *